Söndag vecka 5.

Dagarna går fort. Så himla bra att stanna upp för att se tillbaka på veckan och inse hur mycket vi hunnit med i klassen.

Under vecka 4 testade jag att använda mig av datorerna som finns i klassen.
Tänk vad mycket nytt eleverna har med sig idag mot för 20 år sedan! Lätt att tänka att de inte har med sig samma som eleverna hade förr. Det är sant att dagens elever kommer med ett lite mer annorlunda innehåll i den kunskaps-ryggsäck de har med sig. Inloggning och uppstart av datorer tog tid då men idag klarar varenda unge att starta, logga in och arbeta med IT-verktyg. Riktigt imponerande får jag lov att medge. Frågor som dyker upp är ex: Hur möter jag/vi de behov som eleverna har idag mot för hur det var för 10 år sedan? Hur hinner jag själv med i den snabba utveckling som sker i dagens samhälle? Det kan man reflektera mycket över.

Denna vecka jobbade vi vidare med datorerna i framför allt matematik och svenska. Jag har en önskan att få igång min hemsida igen och använda den i mitt arbete. Det är/var så bra att förbereda vårt arbete med att fylla sidan med bra arbetsuppgifter som eleverna sedan kunde ta del av under veckan.
Internet är ett skafferi av bra saker att använda sig av. Det gäller bara att sålla mellan allt som finns för att finna guldkornen som passar just mig och där mina elever befinner sig.
Klassens egen blogg verkar vara ett bra sätt att nå ut till vårdnadshavarna. På skolan har man ännu inte någon lär-portal där man lätt kan nå ut med information.
Det känns som om jag har stora möjligheter att utveckla min egen undervisning tillsammans med eleverna. Skall bli riktigt kul att se hur långt vi hunnit fram till sommaren.

/Lars-Göran