Så var första dagen till ända. Wow vilket drag det var på ungarna!

Dagen började med att bussen inte kom utan man hade missat min info som jag gav dem för två veckor sedan. Många var föräldrarna som skulle vinka av barnen. Vi kom sent till skolan men väl där så satte vi fart med alla av namnlappar, rutiner, matematik, svenska och ALLT kändes det som. Lunchen bestod av fulla tallrikar med mat. De flesta barnen hade god aptit och åt sig mätta av det som köket bjöd på. Rasterna var fulla av aktivitet. Gungbräden, gungor och fotbollsplan översvämmades av ungar som ville leka. Skolans andra barn var så nyfikna på de nya eleverna i skolan. Många kom fram och undrade hur man sa Hej på arabiska. Merhaba heter det ju förstås! Men vad heter hej då? Maselami förstås!
Så himla bra att få stöd av modersmålspedagogen i arabiska. Ett stort tack till Amina som tog sig tid att hjälpa till med förståelsen.
Vi avslutade dagen med att sjunga Ol McDonald tillsammans och sedan var det dags för bussresa hem igen.
Jag är helt slut efter dagens arbete. Det är en skön trötthet. Skall bli skönt att komma hem och varva ned efter dagens alla göromål.

Nä nu skall jag fixa planeringen för i morgon och sedan blir det hemfärd.

Härligt att vara lärare idag!