Nu är så vecka 48 till ända.

Vi har hunnit med massor känns det som! De yngsta har hunnit med flera besök på fritids. De har lekt med dockor och andra leksaker. De gjorde jättefina pärlhalsband att ta med hem idag.
Vi har haft idrott och repeterat ett flertal olika lekar som börjar falla på plats.
Veckan har varit full av aktivitet och massor av glada barn fulla av bus.

Veckans utmaning blev när vi delade klassen i två delar. Idag valde vi att låta de äldre jobba tillsammans och de yngre fick vara för sig. Detta gjorde att vi inte hade samma spridning i klassrummet mot tidigare. Samtidigt gjorde detta att vi inte kunde jobba på samma sätt mot tidigare. En grupp med en vuxen gjorde att vi inte kunde samarbeta och var lika flexibla med våra resurser.

Nu börjar smekmånaden ta slut och konflikter poppar upp mellan barnen. Jag har väntat att det skulle ske och önskar att jag kunde barnens modersmål. Visst har jag lärt mig både lite bosniska, dari och arabiska men jag har en lång väg kvar innan jag behärskar alla de språk som vi har i klassen.

På måndag stundar läromedelsträff på Lindblomskolan. Det skall bli kul att se vad förlagen har för material inom området svenska för nybörjare.