Dagen slut och jag med den.
Idag fick vi besök av en tjej som inte ännu skulle börja skolan. Något hade blivit fel i informationen mellan skolan och hemmet så det bar iväg till asylboendet för att reda upp missförståndet. När väl det var ordnat återvände jag till skolan för att jobba vidare med barnen. Många har blivit snoriga och småsjuka den sista veckan. Vi får se hur många som dyker upp i morgon eller om de är “merid-a”, sjuk på arabiska.

Nya kallelser till inskrivningssamtal delades ut under eftermiddagen/kvällen och mitt besök måste ha varit välkommet med tanke på att jag hade en hel skock av barn/elever runt mig. Det är riktigt kul att kunna några fraser i de olika språken. Det underlättar avsevärt om man kan lite bosniska, dari eller arabiska. För mig är det en liten ansträngning att visa uppskattning för barnens alla olika språkliga bakgrunder.

Jag minns så väl mitt första besök på asylboendet och hur en ung kille nästan drattade på ändan när jag fick ur mig ett “merhaba” eller ett “madrasse” som skola heter på arabiska. Han skrattade så hjärtligt, vände sin smartphone mot mig, sa något på arabiska och fortsatte att skratta. Tydligen var det så att han förde ett samtal med någon som han kände och som han ville visa att det fanns en konstig svensk på asylboendet som kunde arabiska. Idag träffade jag så på honom på nytt och kunde testa mina nya fraser på honom. Jättekul!

Nä nu väntar morgonen med nya utmaningar….bäst att vara redo!