Idag har vi delat upp gruppen i två grupper. De äldre en trappa upp och de yngre arbetade i vårt första klassrum. Vi målade granar och talade om verb. Två vuxna per klass gjorde att vi hann med läsläxorna som barnen hade tills idag. Jag märker att de sakta går framåt både i förståelse och uttal. Vi kommer att tala mer om studieteknik och hur man lär sig. Några av barnen tar inte hem och tränar och det märks på resultatet under torsdagarna. Det är kul att låta barnen presentera sina ord från sina språk när vi samtidigt lär oss svenska. Många gånger kommer vi på att det finns likheter mellan språken och detta för oss alla samman och ger en gemenskap i gruppen.
Jag skulle önska att vi får till ett samarbete mellan klasserna på skolan och att vi bättre kan utnyttja alla våra kompetenser som vi har.
Nästa vecka på tisdag kommer vi att ha en pysseldag tillsammans med övriga på skolan och det kommer att bli spännande att utvärdera denna.

Annars är detta som vilken annan dag som helst. Sitter helt utpumpad efter inskrivningssamtalen men ändå glad över att alla barnen snart är aktiverade i skolans arbete.
Jag tänkte försöka hinna att planera in en träff på asylboendet innan julavslutningen för att visa lite bilder över skolan och låta barnen själva berätta om sin skola och ge de nyfikna föräldrarna information om vad vi gör under en “vanlig” skoldag.