Idag har vi åkt till Lindblomskolan och besökt andra asylsökande elever. Vi hade bokat fritidsgården mellan klockan 9 och 12 idag för att vi alla skulle få plats. Jag var lite orolig för att många skulle vara sjuka men vi fyllde upp bussen till bredden och i stort sett alla barnen var med. Eleverna fick träffa andra barn i samma situation som de själva och någon fick även träffa en vän som talade samma språk som de själva. Det var intressant att se de tillsammans och till en början var kontakten lite tafatt men efter en liten stund så lekte barnen tillsammans och fann nya vänner.

Vi såg julteatern som tvåorna på Lindblom tränat in. De spelade Pettson och Findus och hela skolan var samlade i idrottshallen för att se. Lunchen åt vi på skolan och efter en stunds fri lek på skolgården åkte vi på rundtur i Hultsfred. Jag fick tillfälle att visa Linusbutiken som många barn redan kände till.
Vi åkte förbi mitt och Mias hus och sedan upp till Hagadal för att visa vår sport- och simhall. Barnen längtar att få börja sin simundervisning och jag hoppas att vi får till denna i början av nästa termin.
När vi sedan åkte mot Moliljan märkes det att barnen var ganska trötta efter alla nya intryck. I morgon får vi se hur deras tankar går och hur mycket som de kommer ihåg från vårt besök.

———————————————————————————————-
Igår hade vi innebandyturnering på Emådalskolan. De yngre barnen spelade på förmiddagen och de äldre efter lunch vid 12-tiden. Även detta evenemang var väldigt lyckat. Barnen delades in i grupper och lagen om 4 elever vardera. De möttes i matcher som sedan resulterade i en sista finalmatch. Några sura miner syntes inte till och alla bjöd till och gjorde sitt bästa. Vi hade bokat en extra buss till barnen då finalen spelades sent efter att den ordinarie bussen gått.

———————————————————————————————-
I morgon är det så dags för en filmstund och mys. Vi kommer troligen att titta på Emil i Lönneberga och alla de hyss som han gör. Sedan återstår endast fredag med avslutningsfirande i kyrkan. Jag märker på barnen att de inte direkt längtar till julledigheten men kanske kan jag/vi ge dom en julklapp innehållande lite sysselsättning tills skolan börjar igen den 8 januari.
Jo så är det ju också dags för en stund på Moliljan. Jag kommer att visa bilder för föräldrarna. Bilder från skolan. Många har undrat om de kan få komma på besök i skolan och på något sätt tycker jag att vi ska tillmötesgå deras önskemål. Kanske en gyllene biljett likt den som Kalle i chokladfabriken fick…???