Idag har vi “bara” tittat på film hela dagen. Vi såg på Emil i Lönneberga och den var betydligt längre än vad jag mindes. Vi delade upp tittandet i tre delar för att de minsta skulle orka med. Dagen avslutades med saft, pepparkaka och lussebulle.
På eftermiddagen skrevs några ytterligare elever in på skolan och de börjar först nästa termin den 8 januari.

Så var det då dags för kvällens begivenhet. Inbjudan till ett informellt föräldramöte kan man väl kalla det. Jag hade förberett en powerpointpresentation till föräldrarna för att visa hur skolan ser ut och vad vi jobbar med.

Vi fick vänta lite då mötets början sammanföll med bönestund men efter det kom många, både barn och föräldrar.
Jag hade valt ut lite bilder dels på skolans olika lekredskap, bilder av lokalerna och alla de olika aktiviteter som barnen deltagit i under veckorna. Det visade sig bli en massa olika saker som vi hunnit med under dessa förhållandevis få veckor som barnen gått i skolan. Föräldrarna fick ställa frågor och tack vare att vi hade tolk på plats kunde föräldrarna få svar direkt.

Några frågor dök upp ex duschrummens utformning. Barnen bör inte visa sig nakna för varandra och föräldrarna framförde önskemål om att fler duschdraperier skulle sättas upp. Vi hade vår rektor närvarande och tack vare detta fick de svar direkt istället för att behöva vänta.
En annan fråga var maten hur vida denna var “halal” eller inte. Halal betyder att maten är tillåten. Slaktas djuret på rätt sätt är detta tillåtet att äta. I Sverige är det inte tillåtet att halalslakta djur och jag informerade att vi inte kan garantera att köttet är halal. I morgon blir det att informera köksan om att fler elever övergår till vegetarisk kost för att tillmötesgå deras önskemål.

Vi sjöng tillsammans och barnen hördes över hela Moliljan tror jag. En del nyfikna ansikten tittade in och undrade säkert vad som var på gång. Vi sjöng O´l Mc Donald, små grodorna, lilla snigel och huvud axlar, knä och tå.
Föräldrarna var förbluffade att barnen redan kunde så mycket svenska och visst har de lärt sig massor under veckorna som gått. Jag får väl erkänna att ett och annat arabiskt, bosniskt, dariskt ord har fastnat hos mig med. Det är kul att testa sina nyvunna kunskaper i de olika språken på riktigt.
Vi avslutade kvällen med att sjunga “huvud, axlar, knä och tå” och många föräldrar gjorde sitt bästa för att hänga med i sången.

Trött men glad i hågen traskade jag hem, hoppade in i bilen och styrde kosan mot Hultsfred. Ännu en härlig dag på jobbet!