I tisdags började så arbetet med att planera skolstarten för vårterminen. Nu är vi fulltaliga i gruppen och kan lägga upp vårt arbete så som vi tänkt från början. De yngre barnen med två pedagoger och de äldre två plus en elevassistent. Vi hann påbörja våra diskussioner om hur vi skulle organisera oss för att få ut så mycket som möjligt av varandras olika kompetenser. Det skall bli kul att gå tillbaka i denna blogg och “se” utvecklingen i vårt arbete med barnen. Vad glad jag är att ha denna dokumentation att gå tillbaka till.

Tankarna jag hade var många och eftersom vi hade nya kollegor att introducera så satte vi fart. Efter tisdagens lunch kände vi att vi ville ta reda på hur många barn som skulle starta skolan och vi gjorde därför ett besök till asylboendet. Först såg vi inte av några barn alls ute och kanske var det vädret som höll dem inomhus. Väl inne strömmade barnen emot oss och kramarna blev många. Vi ville påminna om skolstarten men det visade sig vara alldeles onödigt då barnen längtat till skolan redan då jullovet började. Jag passade även på att visa runt den nya personalen och presenterade dessa för barnen. Efter en stund tog vi lite fika tillsammans med Ulrika som är en av alla de fantastiska personer som driver asylboendet.

De efterföljande dagarna gick av bara farten och våra nytillkomna elever fann snabbt sig i arbetet. Vi har hunnit tala om händer och fötter. Vi har gjort fina älgar av våra hand och fotavtryck. Jag lägger in något av barnens alster här på bloggen så kan man se alla fina resultat. Några av barnen har börjat med syslöjd och detta var verkligen populärt kan jag säga. En av de nya flickorna i klassen kom fram till mig och talade om hur mycket hon gillade att sy och att hennes mamma var sömmerska. Det skall bli kul att se hennes alster under terminen.

Jag har funnit en gratis kurs i arabiska på nätet! Där kan man lära sig ett och annat uttryck i mötet med de arabisktalande föräldrarna. Kanske någon mer kan ha nytta av denna länk?! Jag lägger ut den här så kan de som vill klicka sig vidare.
http://www.arabiconline.eu/products/learn-arabic/

Ja dagarna har sannerligen gått fort. Jag har känt mig alldeles slutkörd om dagarna! Vilken glädje det finns bland barnen! Okej alla dagar är inte bara solsken men det är fantastiskt att se all glädje som finns hos barnen trots allt elände som många har upplevt.

Nu blir det en lugn hemmakväll och snart är det måndag igen!