Nu har några av våra barn börjat lämna oss för att återvända. På väggen har vi fotografi av tolv barn som vi haft förmånen att lära känna.

Våren verkar ha kommit med besked och vi passade på att vara ute i måndags då vädret var härligt vårlikt! Vi strosade runt i samhället och barnen fick lära sig nya ord mer konkret då vi kunde ta tag i sakerna som fanns runt oss.

Vi gick till en närbelägen lekplats med gungor och klätterställning. Full rulle vart det och barnen njöt av vädret. Vi lekte “kom alla mina kycklingar” eller vad den leken nu heter.


Till och med personalen verkade njuta av aktiviteterna!


På vägen hem till skolan tog vi en runda in på Sundbergs Livs och köpte lite pepparkakor som vi alla smarrade på. Visst det är ju inte jul för tillfället men det är väl aldrig fel med en pepparkaka. Vi berättade för barnen att man tydligen blir snäll av pepparkakorna och visst kändes det som om det fungerade för alla var “habibi” med varandra.

Denna vecka har vi delat upp barnen under lunchen så de sitter utspridda både åldersmässigt och kulturellt vid borden. Det var mycket lyckat och jag hoppas på att nya vänskapsband kan bli till.

Vi har haft något besök under veckan och föräldrarna är mycket nyfikna och positiva. De verkar tro att besöket blir mest att iaktta barnen och vårt arbete men de inser snart att de också förväntas delta i vårt arbete. Nu blev det inte bättre än att en pappa vann när vi hade bingo i fredags!

Bäst av allt?! I morgon börjar ännu en spännande vecka!