Vecka 12
Det blev en krasslig vecka för min del.
Jag visade hur tolktelefonen fungerar och hur man beställer tolktelefon för några kollegor i grannskolan under måndagen. Visst jag har genomfört ett antal samtal men det är alltid bra att sprida kunskapen till fler.
Barnen arbetade med elevens val under tisdagen.
Matematik, engelska, svenska och arabiska fanns att välja på.
Så kul att några barn valde just arabiska. Jag tror vi är först ut i kommunen med att erbjuda elevens val på just arabiska!
På fredagen var det dags för sockornas dag (eg lördag men iaf). Jag hittade olika par. Inte så konstigt kanske med tanke på att vissa sockor bara försvinner i tvättmaskinen.

Vecka 11
Veckan inleddes med en studiedag för nästan alla.
Vi lyssnade på Nationellt Centrum för svenska som andraspråk.
Jätteintressant!
Vi fortsatte med att analysera ett utdrag från en bok och dök ner i djupet av det vi läst. Vi diskuterade innehållet och lyssnade på varandra.
Som avslutning hade två av våra rektorer en dialog med dagens innehåll som underlag. En jättehärlig avslutning på dagen. Jag tror att de flesta gick från studiedagen med många nya tankar och en nyfikenhet på vad andraspråksinlärning kan innebära.
Jag var tyvärr tvungen att avstå min utbildning i Växjö inder onsdagen. Vi saknade personal och för att få det att fungera var det bara så det fick bli denna dag. Jag hoppas bara att jag kan fortsätta kursen då innehållet är så intressant.

Så kul att arbeta i en kommun som satsar så hårt på det vi arbetar med. Jag tror att detta arbete kommer att leda till en högre måluppfyllelse för eleverna och även ett ökat engagemang för de elever som kommer till oss med ett annat modersmål än svenska.
Jag undrar så hur det ser ut i vår kommun om ett år!