Vecka 17

Veckan började ganska kaotiskt. Förskolan i Mörlunda hade brunnit under helgen och all deras verksamhet var tvungen att omgående flyttas. Måndagen sysselsatte många med att försöka anpassa skolans lokaler för de barn som skulle komma till oss. Jag tycker det är härligt att se hur vi kan samarbeta när det verkligen gäller. Det är vid dessa tillfällen som vi så konkret kan se vad vi kan åstadkomma tillsammans.
Denna vecka har vi i FBK arbetet med allemansrätten. Vi har tittat på film, pratat, gjort flera besök i skogen för att befästa våra kunskaper. Tänk vad bra att ha skogen så nära oss!
Under torsdagen bjöds all personal på tårta. Personalen på förskolan ville visa sin uppskattning för alla som jobbat med att få ihop deras verksamhet. Jag hade fackligt uppdrag denna dag. Jag hade tillfälle att träffa personalen på asylboendet för att höra vilka önskemål de hade inför den stundande Moliljans dag den 26 maj.

Under fredagen var vi så ute i skogen igen. Vi samlade på oss det vi kunde finna i skogen. Allt från små svampar till tall-grenar med kottar. Barnen tyckte om att få ströva runt i skogen. Vi talade om skillnaden på skog och mindre träd-samlingar.

I fredags genomförde vi ett föräldramöte på asylboendet. Många föräldrar dök upp och det fanns tillfälle att diskutera saker som väckts hos dem.